vineri, iulie 03, 2009

Păreri

Săptămâna trecută mă uitam cu mama la "Conferinţa de presă", emisiunea Dianei Munteanu Niculescu de pe Antena 2. Nu ştiu ce tot zicem eu de ea şi îi spun mamei că fotbalistul de la Dinamo (asta ca să-mi demonstrez cunoştinţele microbistice) şi-a părăsit prima nevastă pentru Diana. La care maică-mii i se pune pata şi zice că nu-i mai place de ea că a "stricat casa omului".
Din ce ştiu eu, el era ăla cu jurămintele făcute şi cu nevasta acasă, ea era liberă să facă orice şi el era cel care trebuia să se abţină şi să-şi vadă de căsnicie (dacă e să vedem lucrurile aşa simplist, deşi de cele mai multe ori sunt mai complicate decât par) şi să nu cedeze tentaţiei. În plus, n-am înţeles de ce în situaţii asemănătoare, amanta e cea condamnată în condiţiile în care bărbatul e soţ infidel şi-şi parchează maşina în alt garaj - şi la propriu şi la figurat.
Şi mai vedeam scene de genul ăsta la emisiunea aia a lui Ernest care nu-mi amintesc acum cum se numeşte. Cea înşelată lua la păruit amanta în condiţiile în care ar fi trebuit să se gândească cum a ajuns el în patul alteia (exceptând cazurile în care el e un afemeiat care nu e în stare să-şi stăpânească pornirile) şi abia apoi să-i facă ăluia bagajele şi să-l trimită la... alta pentru că orice s-ar spune, dacă înşeli o dată (şi scapi neprins), o vei face şi altă dată dacă ţi se iveşte ocazia. Şi nu cred că infidelitatea e scuzabilă. Ca să citez un prieten drag, "Am încredere totală în tine, dar dacă te-am prins, te-am ars." cu care sunt total de acord că doar de aia s-a inventat prezumţia de nevinovăţie, dar şi divorţul/despărţirea şi alte asemenea chestii numai bune de frânt inima şi terfelit sufletul. Nu sunt pro divorţ pentru că jurămintele alea le faci până când moartea vă va despărţi nu până la prima femeie cu care îţi înşeli nevasta.
Şi ştiu că n-ar trebui să-mi dau "cu părerea" despre astfel de situaţii, dar m-am trezit gândindu-mă la asta mai devreme, în timp ce găteam şi m-am gândit să scriu cu voce tare pe blog că poate mai primesc şi alte păreri referitoare la chestiile înşirate mai sus. Şi acu' am plecat să aştern oleacă de soare pe pielea asta a mea mult prea albă pentru rochia pe care o voi purta săptămâna viitoare. :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu-mi plac comentariile anonime. Dacă tot ai o părere, te rog să ţi-o asumi.