sâmbătă, octombrie 09, 2010

Analiză pe text

"Nu-mi plac comentariile anonime. Dacă tot ai o părere, te rog să ţi-o asumi." Aşa scrie înaintea rubricii de comentarii de la finalul postărilor mele. Nu am motivat niciodată rândurile alea pentru că la mine pe blog nu e democraţie, câtă vreme eu îmi expun aspecte ale vieţii mele şi o fac cu numele şi pozele la vedere şi nu în/din spatele vreunui act de mare curaj care începe cu Ano şi se termină cu nim, cred că ţine de bun-simţ elementar ca atunci când comentezi ce scriu eu să-ţi laşi un nume, o poreclă, ceva ca să ştiu şi eu cui mă adresez.
Faptul că blogul ăsta, sau ce-o mai fi el, e public, e un risc la care mă supun voluntar şi conştient, nu înseamnă că trebuie să suport prostia sau mitocănia unora, de aceea am scris rândurile alea, ca atunci când se gândeşte careva să mă înjure sau să mă felicite, sau mai ştiu eu ce, să ştie că eu nu public comentarii anonime. O să fac o excepţie astăzi pentru că admiratorii nu mă lasă să trăiesc.
Am primit la postarea anterioară, următorul comentariu:

"Anonim spunea...
cerceii parca i-am mai vazut undeva,hmmm,poate la...! A,mi-am adus aminte.Sa zic ca... BINLADEN avea ceva de genul asta! Intr-adevar,cerceii eclipseaza...poza!


Ţi-am mai zis că nu public comentarii anonime, dar pentru că tu nu te-ai prins din primele 5 comentarii pe care nu ţi le-am publicat, mai fac o încercare, o analiză pe text cum făceam la orele de română.
Să vedem ce vrea să spună autorul (un anonim, nu avem de unde să-i ştim numele) prin "
cerceii parca i-am mai vazut undeva,hmmm,poate la...! A,mi-am adus aminte.Sa zic ca... BINLADEN avea ceva de genul asta!"
Dacă mi se permite, vreau să încep spunând că ORICE propoziţie se începe cu literă iniţială mare, dar sunt convinsă că autorul utilizează un procedeu literar necunoscut mie (sunt un om imperfect şi vreau să-mi cer scuze că sunt atâtea lucruri de mare fineţe şi profunzime care îmi scapă uneori), iar comparaţia cu Bin Laden e cu siguranţă un anacronism intenţionat.
"Intr-adevar,cerceii eclipseaza...poza!", încheierea adică, este o ironie adresată celei din poză (respectiv, mie) prin care autorul vrea să sublinieze că sunt urâtă. Eu nu cred despre mine că sunt urâtă şi ştiu că nu sunt fotogenică, dar îmi asum acest lucru cu fiecare poză ce aleg să o postez aici şi nu am complexe de inferioritate din acest punct de vedere. 
Pot să accept faptul că tenul meu s-a schimonosit un pic de la schimbarea bruscă a temperaturii, de la stresul din ultima vreme, buzele mi s-au crăpat chiar dacă nu ies din casă până nu mă dau cu balsam, părul are zile în care stă doar cum vrea el, dar toate astea nu fac din mine o femeie urâtă şi eu ştiu asta. În plus, dacă mi se pare uneori că imaginea din oglindă nu e pe placul meu, recitesc mesajul de la Alin din 30 decembrie 2008 şi îmi revin fără creme antirid (nu că aş avea nevoie) şi injecţii cu botox. Bleah!
Aşadar, ori te laşi de citit blogul meu, care observ, din ora la care a fost publicat comentariul, că te ţine trează  noaptea, ori te semnezi ca să ştiu şi eu cui datorez această onoare.   

E ultima oară când o să-mi mai pierd timpul cu asemenea prostii!

8 comentarii:

 1. Imi cer mii de scuze ca nu am mai dat nici un semn de viata, din pacate...am fost f. ocupata in aceasta perioada. Sper ca esti bine! POOOOP!

  RăspundețiȘtergere
 2. Stai liniştită, ştiu şi eu cum e. :P Noroc că mai reuşim să vorbim din când în când la telefon.
  Şi mie mi-e dor de tine şi sper să ne revedem curând!

  RăspundețiȘtergere
 3. Draga mea, sper ca nu esti prea speriata de acele amenintari "mistice"; stii ca noi sfidam orice...de la ironii "comuniste" si eseuri "adorniene"...pana la blestemele surorilor infrigurate...vant, ploaie, colti de lup...punct si de la capat!...cum spunea cineva...nu mai stiu cine :) :) :)))))

  RăspundețiȘtergere
 4. Oricum...pt necunoscatori...anul asta se poarta voodoo. :) :) :) :) :) Fac pariu pe cazanul meu cu smoala din sufragerie... :) :) :)

  RăspundețiȘtergere
 5. Ne vedem week-end-ul asta la o sedinta de spiritsm?! Fac si niste clatite...

  RăspundețiȘtergere
 6. Ar fi fost ideal să ne vedem azi, dar îţi trimit ţie covorul fermecat şi nu am cum să ajung prin Galaţi. Aştept un sms cu clătite şi un mail cu nişte poţiuni magice. :))

  RăspundețiȘtergere
 7. Ce zici de un sincron in acest week-end?! :)

  RăspundețiȘtergere
 8. :( Week-end-ul ăsta o să fiu la Chiraftei.

  RăspundețiȘtergere

Nu-mi plac comentariile anonime. Dacă tot ai o părere, te rog să ţi-o asumi.