sâmbătă, aprilie 13, 2013

Shallow like a saturday morning

Ieri, în magazinul în care am găsit rochia perfectă, Prințesuk :P îi spunea vânzătoarei că mă apropii de 30. Nici nu am împlinit încă 28, a fost replica mea către cele două. La care vânzătoarea, ca atâția alți oameni, mi-a spus că nu par de 28.
Ce m-a nedumerit mereu pe mine (de fiecare dată când cineva necunoscut află vârsta mea, replica e aceeași: dar nu pari de 20, 25 și, mai nou, 28) e de ce există un tipar al vârstei, de ce la o anumită vârstă trebuie să arăți într-un anume fel, de ce mirarea asta constantă că nu par să am vârsta dată de certificatul de naștere. Am mai auzit și replici de genul: păi înseamnă că nu ai avut necazuri la viața ta, de parcă știau ei ceva despre viața mea sau despre necazurile din ea. 
De ce scriu acum astea: mi-am amintit de o întâmplare de acum niște ani ani. Era pe la începutul lunii septembrie, într-una din zilele alea în care sprijineam pereții pe la Inspectorat și în ziua aia l-am însoțit pe Alin în livrări. Eram îmbrăcată și eu office (trebuia să le fac pe doamnele de la inspectorat să creadă că-s femeie serioasă și că mi se poate încredința viitorul țării) și stăteam cumințică în mașină în timp ce Alin își făcea meseria. Partea amuzantă a fost la unul dintre service-uri: tanti de la recepție m-a văzut în mașină și îi spune lui Alin că mă mai plimbă și pe mine acum, până nu începe școala. Replica lui Alin a năucit-o: nu numai că a terminat liceul, dar a terminat și facultatea acum niște ani (nu-mi amintesc acum anul deci e greu să spun cu exactitate de câți ani terminasem) și e mai mare ca mine cu doi ani. Eu vedeam doar reacția ei, nu auzeam și conversația, dar știu că atunci când a intrat Alin în mașină nu se putea opri din râs.

5 comentarii:

 1. 1. Ma bucur că ai găsit Rochia! Dar mai ales mă bucur că am fost şi eu acolo.

  2. Sper să te pot sprijini, asculta, încuraja la fel de bine cum ai facut-o tu.

  3. E minunat să nu-ţi arăţi vârsta reală.

  4. Poate mai găsim timp pentru noi două.

  5. Aştept cu nerăbdare Evenimentu'.

  6. Am mai crescut de-atunci, nu mai sunt prinţesucă... Acum sunt reginuţă. Glumesc, desigur!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 1. Eu mă bucur că m-ai luat la plimbare, că altfel nu găseam rochia.
   2. Nu știu cât de bine am făcut eu tot ce zici tu, dar știu că totul e reciproc atunci când vine vorba de tine. :)
   3. Mulțumesc pentru timpul petrecut împreună.

   Ștergere
 2. Nu cred că mai are rost să spun că te înţeleg perfect! Şi totuşi mă mir că oamenii ăştia, care vor să-ţi ştie mai întâi anii şi apoi numele, nu au habar să estimeze. Degeaba colecţionează vârste că pentru ei toţi par mai tineri sau mai în vârstă!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Foarte bine spus, Ana. Am uitat să adaug că toți fac fața aia de oameni retardați în timp ce se minunează că nu îți arăți vârsta.

   Ștergere
 3. Ar trebui să vă simţiţi flatate, nu ofensate.

  RăspundețiȘtergere

Nu-mi plac comentariile anonime. Dacă tot ai o părere, te rog să ţi-o asumi.